De beste herenschoenen voor wandelen

Als je vaak gaat wandelen is het zeker aan te raden om goede wandelschoenen aan te schaffen. Wandelschoenen zijn niet alleen waterdicht maar bieden vaak ook de beste ondersteuning voor lange wandeltochten. Het gebruik van goede wandelschoenen kan blessures zoals blaren en pijn in de knieën voorkomen omdat ze de perfecte ondersteuning bieden. Zorg er wel altijd voor dat je wandelschoenen goed zijn ingelopen. Dit doe je door te beginnen met een klein stukje lopen op je nieuwe wandelschoenen en de wandeling steeds iets verder uit te breiden. Zo wennen je voeten aan de schoenen en krijg je geen blaren. Vergeet ook niet om naast goede wandelschoenen ook geschikte wandelsokken aan te schaffen. Dit lijkt misschien een grote investering maar de sokken zijn geschikt voor lange wandelingen en voorkomen dat je blaren krijgt. In onderstaand artikel lees je waar je op moet letten als je de beste herenschoenen voor wandelen wilt gaan aanschaffen. 

De juiste herenschoenen voor wandelen 

Als je de juiste herenschoenen voor het wandelen wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je eerst weet welke schoenen geschikt zijn voor jouw voeten. Het is namelijk belangrijk dat je tijdens het wandelen geen pijnlijke hielen of kloppende of tintelende tenen krijgt. Ook niet tijdens lange wandeltochten. Dit is vrijwel altijd een teken dat de schoenen die je draagt niet geschikt zijn voor jouw voeten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te beseffen dat mannen voeten anders in elkaar zitten dan vrouwenvoeten en dus ook behoefte hebben aan een ander soort schoen. Dit betekent dat er een andere pasvorm nodig is en dat er een verschillende behoefte aan demping en flexibiliteit van de schoenen is. 

Wandelschoenen op maat 

Er bestaat niet een perfecte wandelschoen. Welke schoen geschikt is, is afhankelijk van heel veel verschillende factoren. Zoals is het bijvoorbeeld van belang dat je weet wat voor wandeltochten je ermee wilt gaan lopen en of je voeten al gewend zijn aan lange wandeltochten of nog helemaal niet. Daarnaast is iedere voet verschillend en is daarmee de behoefte aan schoenen ook voor ieder persoon anders. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld baat bij een zooltje omdat de voet doorzakt naar binnen en anderen hebben behoefte aan extra brede schoenen omdat zij brede voeten hebben. Ook voor mensen met smalle voeten is het belangrijk dat ze een schoen hebben die past bij de vorm van hun voet. Als er teveel ruimte is in de schoen die zij dragen kunnen de voeten in de schoen heen en weer glijden en kunnen blaren ontstaan. 

Laat je goed adviseren

Omdat er zoveel verschillende soorten voeten zijn is het zeker aan te raden om je te laten adviseren voordat je wandelschoenen aan gaat schaffen. Wandelschoenen kunnen redelijk prijzig zijn en het zou zonde zijn als je de schoenen nooit draagt omdat ze niet lekker zitten. In veel schoenenwinkels kun je je voeten laten meten en kun je advies op maat krijgen over welke schoenen het beste passen bij jouw voeten. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar jouw persoonlijke voorkeur maar ook naar welke model het meest geschikt is voor jouw voeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *