Last van voetproblemen? Hier kan het door komen

Doordat we steeds actiever zijn gaan leven en vaker de benenwagen pakken, zijn er ook meer voetproblemen. Veelal is dit voorkombaar of ook wel te voorkomen. Een goede manier om dit te voorkomen is door te praten met een podotherapeut. Echter snap ik ook dat je soms denkt dat je problemen niet ernstig genoeg zijn. Een goede manier om van je voetproblemen af te komen is door middel van goed schoeisel. Waar moet je dan op letten, want goed schoeisel uitkiezen is nog niet zo gemakkelijk. Gelukkig zijn er een aantal dingen die het een stuk gemakkelijker maken. In deze blog leg ik je uit waar je op moet letten bij het kopen van goede schoenen.

Allereerst de lengtemaat

Het allerbelangrijkste voor schoenen is dat ze gewoon lekker zitten. Goede schoenen sluiten goed af bij de gehele voet. Een goede schoen knelt niet en zit ook niet te los. Om een goede schoen te vinden moet je dus wel even wat onderzoek doen. Een van de maten van een schoen is een lengtemaat. De lengtemaat bepaalt de lengte van de zool en daarmee de lengte van de schoen. De zool ondersteunt de voet en bepaalt daardoor of de schoen goed zit. Een te kleine schoen ondersteunt logischerwijs je voet niet geheel en een te grote schoen heeft teveel extra ruimte. In beide gevallen is dat niet goed. Zorg er dus voor dat je schoenen goed zitten wanneer je schoenen uitzoekt. Maar wat weinig mensen weten is dat er nog een maat is. Namelijk de breedtemaat.

De breedtemaat

Het woord zegt het al, maar er is nog een maat en dat is de breedtemaat. De breedtemaat bepaalt de wijdte van de zool. Dus hoe breed de zool je voet ondersteunt. Voor de breedtemaat geldt in principe hetzelfde als voor de wijdtemaat. Zorg ervoor dat de schoen goed past. Niet te breed en niet te smal. Alleen dan sluit de schoen namelijk goed af en biedt de schoen maximale steun. De breedtemaat van een schoen is vaak lastiger te bepalen met passen, maar hiervoor zijn wel globale maten te vinden. Deze worden uitgedrukt in een letter, van G t/m K. Hoe hoger de letter hoe hoger de breedtemaat. 

Comfortschoenen

Hoewel alle comfortschoenen een breedtemaat hebben, is een comfortschoen en een breedtemaat schoen niet hetzelfde. Een comfortschoen is namelijk vooral gewoon een lekker zittende schoen, terwijl een schoen met een breedtemaat vooral bedoeld is voor mensen die moeilijke voeten hebben. Merken die comfortschoenen verkopen zijn bijvoorbeeld Xsensible schoenen en Durea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *