kopen van goede schoenen

Waar moet je op letten bij het kopen van goede schoenen?

Goede schoenen kopen is belangrijk. Veel mensen beknibbelen op goede en lekker zittende schoenen. Dat is alleen vaak een hele slechte keuze. Goede en lekker zittende schoenen zijn namelijk super belangrijk voor de gezondheid van je voeten. Een andere factor wat schoenen goed maakt is dat ze goed staan bij je outfit. Zorg dat je outfit aansluit bij de schoenen. Hoe je dit doet? Dat leg ik je uit in deze blog.

Zorg dat je accessoires matchen

Goed matchende accessoires zorgen ervoor dat je outfit compleet lijkt. Een paar schoenen in een lederkleur die enorm afwijkt van de kleur van je riem staat gek. Zorg er daarom voor dat je schoenen matchen met je riem. Uiteraard hoeft dit niet 100% te matchen. Een niet al te uitgesproken riem kan al helpen bij het matchen met je schoenen. Met een minder uitgesproken riem kun je namelijk gemakkelijker combineren met schoenen in felle kleuren.

Zorg dat je schoenen goed zitten

Goed zittende schoenen staan beter en zitten lekkerder. Zorg er daarom voor dat je schoenen goed zitten. Koop schoenen in de juiste maat. Niet alleen de lengtemaat, maar ook zeker de breedtemaat is hierbij van belang. Veel schoenen komen tegenwoordig alleen nog maar in een lengtemaat, maar eigenlijk is de breedtemaat ook van groot belang. Want je voeten hebben niet alleen een lengtemaat, maar ook een breedtemaat. Dit bepaalt namelijk of een schoen knelt of juist veel te los zit. 

Hoe meet je de breedte van je voet

Dat is eigenlijk best heel erg simpel. Leg een meetlint over de bal van je voet en lees het aantal centimeters af. Het is belangrijk dat je het meetlint over de bal van je voet legt, omdat dit het breedste gedeelte van je voet is. Ook de schoen loopt daar wijder uit. Hoe breder de voeten, hoe groter jouw breedtemaat.

Merken die breedtematen verkopen

Er zijn tal van merken die schoenen verkopen in breedtematen. Veel van dit soort merken noemen hun schoenen: “comfortschoenen”. Dat lijkt een beetje een suffe term, maar beslaat wel goed wat voor soort schoenen het zijn. Merken die comfortschoenen verkopen zijn vaak ook nog allemaal kleinere Nederlandse merken. Denk hierbij aan Xsensible of Durea. Of het gave merk Toms.

Succes

Ik wens je veel succes met de zoektocht naar leuke nieuwe stappers die lekker zitten en ook nog eens goed matchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *