Wat is een Slim fit?

Als U kleding gaat kopen is het heel belangrijk dat uw nieuwe outfit lekker zit en dat het de juiste pasvorm heeft bij uw lichaam waardoor het ook nog eens mooi zit.  Zo zijn er tegenwoordig veel verschillende pasvormen en modellen van kleding.  U heeft onder andere de Slim fit pasvorm. Slim fit betekend letterlijk kleed slank af. Een dergelijk overhemd herkent U aan zijn slanke vorm. Deze blouse heeft altijd een getailleerde pasvorm en zit daardoor aangesloten op het lichaam. De schoudernaad zit mooi op de schouder en de mouwen zijn smal en zitten aangesloten om de armen. Deze pasvorm is het meest geschikt als U slank bent. Heeft U een getraind lichaam of bent U wat voller dan is deze pasvorm minder geschikt voor U omdat het dan kan gaan trekken om de borst, de buik of de bovenarmen.

Waar let U op bij het kopen van een overhemd

Om U te helpen bij het kiezen van een passend overhemd kunt U onderstaande goede tips gebruiken.

  1. Op een hemd dat U gaat dragen tijdens formele gelegenheden hoort een vaste, stevige kraag. Van die regel kunt U afwijken als de situatie ook vrijetijdshemden toestaat.
  2. De naad van de mouw ter hoogte van je schouder moet op de schouder vallen en niet erover.
  3. Het hemd moet goed aansluiten op de borstkas. Er mag geen spanning op de knopen zitten.
  4. Er mag geen stof overschot zitten rond de heupen en de oksels.
  5. De mouwen stoppen tussen de hand en het polsbeentje.

Waar herken ik een Slim fit overhemd aan

Kijk eerst in de nek van het overhemd of er een label “Slim Fit” in geborduurd is. Maar er zijn ook andere manieren om een slim fit overhemd te herkennen. Als U het overhemd op een tafel legt of voor U houdt dan weet U dat U een slim fit overhemd hebt als de zijkant van het overhemd in het midden een curve, een ronding naar binnen heeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *