Defend Paris kleding

Een opmerkelijk kledingmerk is het Franse ‘streetwear-achtige’ merk “Defend Paris”. Waarom opmerkelijk? Met in het achterhoofd de diverse afschuwelijke aanslagen in Parijs, kun je niet om de gedachte heen dat ‘Defend Paris’ in het leven is geroepen als ‘ludiek protest’. Toch is niets minder waar, het merk is al vanaf de jaren 90 actief naar verluidt.

Opvallend …

Voor wie het niet kent, hier is er een link naar: Defend Paris. Gezien? Goed, dan kunnen we verder praten. Eén van de verschillende logo’s is voorzien van een geweer, wat de associatie natuurlijk alleen maar verder aanwakkert met de meest recente gebeurtenissen. Dit logo oogt ‘guerilla-achtig’, wellicht dat daarom de populariteit zo toeneemt onder jongeren.

Maar ook onder artiesten is het merk een hot item; zo werd niemand minder dan Madonna gespot met een sweatshirt van ‘Defend Paris’, in 2013 alweer. Ook Rihanna en Chris Brown droegen het overbekende merk overigens. Dit is een kledingmerk met smoel en een ruige attitude.

Ideologisch?

Natuurlijk zijn niet alle ouders te spreken over het “wapen-logo”; deze kleding is dan ook bedoeld voor een doelgroep van 18 jr en ouder. Zo ‘strijdbaar’ als het oogt, zo ideologisch is het merk echter van opzet: een gedeelte van de opbrengst schijnt naar goede doelen te gaan: hier kunnen nog vele kledingmerken iets van leren (buiten de kledinglijn uiteraard van Fairtrade en dergelijke organisaties).

Best uitgebreide collectie

Defend Paris verkoopt uiteraard niet alleen sweaters met hoodies, maar ook accessoires zoals baseball caps, mooie sweaters, trainingsbroeken, ‘coole’ mutsen, enfin: u begrijpt de boodschap. Dit merk timmert internationaal aan de weg en kan ook gewoon in Nederland online worden besteld bij Nederlandse kledingwebshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *