Gebruik deze tips en trucs op uw volgende shopping trip

U wilt weten wat de beste tips en trucs zijn om uw sieraden er het beste uit te laten zien. Je hebt alles gedaan wat je kunt, maar je hebt nog steeds last van aangetaste, gekraste of verkleurde sieraden. Volg de deskundige tips in dit artikel om uw sieraden er mooi uit te laten zien.

Wanneer u te maken heeft met kostbare en breekbare stenen sieraden, neem ze dan mee om professioneel schoongemaakt te worden. Dit is veel beter dan ze zelf te krabben of te vernietigen met gewone sieradenreinigers. Zelfs de sieraden doeken kunnen te veel zijn voor sommige stenen. Zorg er wel voor dat ze niet te vaak worden schoongemaakt, want dit kan zeer contraproductief zijn en de stenen verzwakken.

Vermijd het gebruik van schadelijke stoffen zoals bleekmiddel, ammoniak, aceton, terpentine en dergelijke om ze schoon te maken. Hierdoor kunnen emaillen afwerkingen worden vernietigd, terwijl de stenen en kristallen vertroebeld raken.

Een geweldige bron voor unieke en goedkope sieraden zijn lokale kringloopwinkels. Lokale kringloopwinkels kunnen een schatkamer zijn voor antieke en echt ongebruikelijke stukken. Vaak hebben deze instellingen niet het personeel, de opleiding of de tijd die nodig is om te controleren op keurmerken of goud en zilvergehalte. Een paar dollar investering kan vaak opleveren, niet alleen een aantal echt unieke sieraden, maar ook een aantal stukken die kunnen worden, heel waardevol.

Handgemaakte sieraden

Met veel enthousiasme werk in aan handgemaakte sieraden. Ik werk graag met ambachtelijke edelsmidtechnieken; hierdoor krijg je originele en kwalitatief mooie sieraden. In mijn atelier werk ik met diverse edelsmidgereedschappen en machines, hierdoor is er heel veel mogelijk. Bijvoorbeeld het omsmelten van oude zilveren of gouden sieraden om hier vervolgens weer nieuwe sieraden van maken.

Het beste instrument voor elke juwelier, of het nu gaat om het zoeken naar persoonlijke schatten of om de winst in het terugwinnen van goud of zilver, is de loep van een juwelier. Juweliersloepen zijn kleine, maar krachtige vergrootinstrumenten die speciaal zijn ontworpen voor gebruik bij het onderzoeken van sieraden van heel dichtbij. Sommige juweliersloepen hebben ook een ingebouwd, op batterijen werkend licht dat erg handig kan zijn bij het bekijken van stukken in een schemerig verlichte ruimte. De meeste juweliersloepen zijn uiterst zuinig in kosten en kunnen u helpen om het meeste uit uw sieraden te halen.

Als u overweegt een titanium trouwring, vergeet niet dat het niet kan worden aangepast en is moeilijker af te snijden in geval van nood dan ringen gemaakt van edele metalen. Titanium ringen zullen echter minder snel buigen of verpletteren onder druk, dus een ongeluk dat een gouden of platina ring zwaar zou beschadigen kan geen schade toebrengen aan een titanium ring.

Reinig uw sieraden voor bijna niets. Een van de eenvoudigste en goedkoopste manieren om uw diamanten te laten schitteren en uw zilverkleurige diamanten te laten schitteren is het gebruik van een antacidetablet. Laat ze in water vallen met uw juwelen erop en laat het zijn werk doen voor een paar minuten. Haal ze eruit en geniet van de pracht en praal.

Als uw oren gevoelig zijn voor metalen palen, probeer ze dan te beschilderen met een heldere nagellak. Gevoelige oren kunnen jeukerig, pijnlijk en rood zijn. Door het aanbrengen van een dunne laag heldere nagellak is het metaal bedekt en vormt het geen probleem meer. U kunt uw favoriete oorbellen comfortabel dragen!

Wilt u hier meer over weten? Kijkt u dan eens op de website:https://www.corinarietveld.nl/, daar vindt u uitgebreide informatie.

Conclusie

Kortom, u wilt weten waarom uw sieraden er niet zo goed uitzien als op de dag dat u ze gekocht heeft, ondanks alle zorg die u eraan besteedde. Hopelijk heb je niet alleen geleerd waarom dit gebeurde, maar ook hoe je het in de toekomst kunt voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *