Juiste Sokken en Juiste Wandelschoenen

Ben je een hiker of houd je van lange wandeltochten en krijg je toch vaak last van je voeten. Blaren op je voeten, zere voeten, rode plekken. Al deze symptomen kunnen voorkomen, wanneer je onjuiste wandelschoenen of onjuiste sokken aan hebt. In dit artikel bekijken we welke combinatie sokken en wandelschoenen juist is en analyseren we het merk Meindl wandelschoenen!

Wandelschoenen – Sokken combinatie

Om de juiste combinatie wandelschoenen – sokken te achterhalen moet je eerst beslissen wat goed voor jou werkt. Heb je wandelschoenen die lekker flexibel zijn en je genoeg ruimte geven om je tenen te bewegen. Dan is het aan te raden om een dikke sok of normale sok dikte te nemen. Hierdoor heeft je voet genoeg steun wanneer je bijvoorbeeld die ene misstap maakt. Heb je een flexibele maar toch stevige wandelschoen? Dan is het niet meer voordelig om een dikke sok te nemen. Een dikke sok kan er namelijk voor zorgen dat je bloedsomloop bekneld met deze soort wandelschoen. Wat altijd af te raden is is het dragen van dunne sokken, enkelsokken of voetsokken. Deze sokken zijn namelijk niet bedoeld voor de activiteiten die wandelaars en hikers ondergaan.

Meindl wandelschoenen

Meindl is een outdoor merk dat zich specialiseert in wandelschoenen, daarom is hun motto ‘’Shoes for activities’’. Meindl is een Beierse familiebedrijf dat zowel wandelschoenen als bergschoenen produceert. Het begon allemaal in 1928 toen een kleine zelfstandige schoenmaker(ij) zich uitbouwde tot een echt onderneming naar een succesvol bedrijf. Meindl is een van de enige fabrikanten die hun producten nog in thuisland produceert (Duitsland, Kirchanschoring te Beieren). Wat Meindl zo uniek maakt is het klassieke, traditionele productieproces dat behouden is sinds 1928. Toch blijft Meindl innoveren. Een van deze innovaties is de klassieke dubbelgestikte ‘’Meindl Perfekt’’ wat de nieuwste generatie wandelschoenen/bergschoenen in het assortiment betreft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *