Sneaker sokken gids voor heren

De laatste jaren zit de populariteit van de sneakersokken in de lift. De warmere zomers zullen daar ongetwijfeld voor iets tussen zitten aangezien deze sokken veel beter te verdragen zijn in de zomer. Ook groeit de bekendheid van deze sokken bij de heren, waar deze vroeger meestal door dames werden gedragen. Er is dus een nieuwe markt aangeboord, waar kousfabrikanten met plezier op in springen. Sneakersokken zijn kousen die niet boven de schoenen uitkomen, maar iets groter zijn dan footies. Qua lengte kunnen ze dan ook geklasseerd worden tussen de footies en de quartersokken.

Sneakersokken zijn sokken die zo goed als onzichtbaar zijn in je sneakers. Ze zijn ideaal om te dragen met sportschoenen of lage schoenen.

De beste sneakers vinden voor jouw look? Floris van Bommel sneakers 

Indien het uitzicht een probleem is, hebben verschillende merken, waaronder Falke, ook ‘onzichtbare’ sneakersokken, die praktisch niet zichtbaar zijn in de schoenen. Sneakersokken worden ook gewoon gedragen door mensen die geen zin hebben in langere sokken. Tot slot zijn deze kousen ook ideaal in warme temperaturen, aangezien deze veel frisser zijn. Dit verklaart waarom er ook werksokken bestaan in sneakervorm: de sokken zijn koeler, omdat de voeten gemakkelijker warmte kunnen verliezen. Sneakersokken zijn zowel voor mannen, vrouwen als kinderen beschikbaar.

Ook in de gebruikte materialen is er veel keuze, afhankelijk van het doel waarvoor je de kous draagt. Sommige kousen zijn zacht, andere houden geen vocht vast en nog andere kousen houden de voeten warm of net koud.

De meest gehoorde klachten bij sneakersokken zijn dat deze afzakken, waardoor deze onmiddellijk ergens in de schoen verdwijnen. Vraag voor de aankoop dus even rond naar ervaringen van anderen, en kijk wat vrienden of familie van bepaalde merken vinden. Kijk ook bij de aankoop of er specifiek aandacht is besteed om de kousen zo goed mogelijk op hun plaats te houden. Dit kan eerst en vooral door een silicone antisliprandje op de hiel, wat het schuiven tegen gaat. Een tweede mogelijkheid is de aanwezigheid van een lipje aan de achterkant van de kous, waardoor deze niet zo gemakkelijk in de schoen verdwijnt. Andere merken werken met een iets strakkere elastiek in de boord, om het afzakken tegen te gaan. Uiteraard kun je al deze eigenschappen ook in 1 sok tegenkomen. Aangezien elke voet anders is, kan het ene werken voor 1 persoon, terwijl diezelfde kous bij anderen wel kan afzakken. Koop dus niet onmiddellijk 10 paar, maar kijk waar je je het beste bij voelt.

Voor de perfecte sneaker kunt u een kijkje nemen op deze website: www.vanbommelschoenmode.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *