Uitwasbare luiers aanschaffen

Iemand die oog heeft voor de eigen portemonnee en voor het milieu en het voor de zoon of dochter zo prettig mogelijk wil maken, die kiest tegenwoordig voor de uitwasbare luiers zoals die beschikbaar zijn. Het gaat dan om zeer hippe luiers die in een breed kleurenpallet beschikbaar zijn. 

De vele voordelen van uitwasbare luiers

Het gebruik van uitwasbare luiers? Dat zijn er nogal wat. In de eerste plaats houd je zo geld over. Op de langere termijn blijkt dat het gebruik van luiers die je uit kunt wassen behoorlijk goedkoper is dan wanneer je kiest voor wegwerpluiers. Voor veel mensen zal dit ongetwijfeld een zeer belangrijk argument zijn. In algemene zin kun je stellen dat het gebruik van uitwasbare luiers ook jouw zoon of dochter de nodige voordelen en extra comfort biedt. 

Kinderen zijn eerder bewust van een natte broek en een half jaar eerder zindelijk

Zo is gebleken dat kinderen liefst een half jaar eerder zindelijk zijn wanneer ze wasbare luiers dragen. Ze zijn zich namelijk eerder bewust van een natte broek. Ook voor de ontwikkeling van de heupen en de benen is het dragen van uitwasbare luiers veel beter. De inzet tussen de benen is iets breder. Dat ziet er soms ietwat vreemd uit maar is wel veel beter voor de ontwikkeling van jouw kind. Met het dragen van luiers die je uit kunt wassen is ook veel minder snel sprake van een spuitluier. Dit komt omdat de luiers beschikken over elastieken die zorgen voor een veel betere aansluiting. Daardoor hoef je per saldo je kind veel minder vaak te verschonen. Dat scheelt je nogal wat wasbeurten op per maand!

De uitwasbare luiers zijn doorgaans gemaakt van hennep, bamboe of katoen

Vanwege het ontbreken van chemische middelen in de uitwasbare luier van katoen, bamboe of hennep, is van uitslag op de billetjes ook al veel minder vaak sprake. Ook dat is wel zo prettig voor de baby. Ook voor het milieu is het kopen van de wasbare luiers aanzienlijk beter. Neem alleen al de afvalberg de wegwerpluiers opleveren. Berekend is dat een kind met wegwerpluiers staat voor een ton aan afval. Dat heb je met de wasbare uitvoering nadrukkelijk niet. Ook is het niet nodig om tenminste zes bomen te rooien als je kiest voor de uitwasbare luiers, iets dat bij wegwerpers wel aan de orde is. Verder is 67 liter ruwe olie nodig voor wegwerpluiers en is sprake van fors meer uitstoot van CO2. 

Voldoende redenen om de wegwerpluiers in de schappen van de supermarkt te laten liggen

Voor de productie van wegwerpluiers is liefst zeven keer zoveel grond nodig. Deze grond is noodzakelijk om de grondstoffen voor de luiers te produceren. En zo zijn er redenen voldoende om de wegwerpluier voortaan in de schappen van de supermarkt te laten liggen. Voor veel mensen s alleen het financiële aspect al voldoende, er zijn zoals je hebt kunnen lezen veel meer redenen om ook te kiezen voor een luier die je uit kunt wassen. Je kunt zelfs de kleur van de luier net als het motief of het patroon zelf kiezen. Wil je het ook een keer uitproberen? Bestel dan een proefpakket wasbare luiers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *